top of page

100 de metri in jurul tau



Pentru a construi si a consolida ideea de sustenabilitate în mentalul colectiv, in fiecare dintre noi ar trebui sa se produca o schimbare structurală. Primul pas este constientizarea problemei, dupa care gasirea solutiilor si trecerea la actiune.

Bineinteles ca nu se poate schimba mentalitatea unei intregi societati peste noapte, de asta ar trebui sa ne uitam la schimbari mici, cu pasi mici. Astfel, fiecare ar putea face o schimbare vizibila in mediul sau. In primii 100 de metri din jur.



100 de metri pentru sustenabilitate este un proiect care cauta sa aduca intr-un singur loc modalitati de evolutie către o Romanie mai sustenabila, mai ales actiuni care sa fie la indemana tuturor.


Schimbarea obiceiurilor noastre poate avea un impact pozitiv asupra mediului, iar aceasta schimbare incepe chiar de la noi de acasa. Prin proiectul 100 de metri pentru sustenabilitate dorim sa aratam ca mici ajustari in comportamentul de zi cu zi, ajustari care nu ne afecteaza calitatea vietii si care nu ne cer timp sau resurse financiare, pot avea un impact major.


E foarte important de stiut ca un comportament sustenabil nu se construieste din actiuni disparate, realizate ocazional sau in legatura cu anumite evenimente.

Exista diferite cercetari care vorbesc despre cate zile sunt necesare pentru crearea unui nou obicei, dar indiferent ca este vorba despre 21 sau 60 de zile, principalul numitor comun este legat de constanta si repetitie.


Puteti reduce cantitatea de hartie pe care o folositi, consumul de energie si apa, puteti folosi produse ecologice, imparti mijloacele de transport cu colegii si prietenii sau reciclati mai mult. Aceste schimbări sunt usor de implementat si pot fi totodata o modalitate buna de a ii influenta si educa pe cei din jurul nostru, atat prin exemplul personal, cat si prin informarea familiei si prietenilor. De asemenea, puteti organiza evenimente sau activitati in care sa incurajati oamenii sa adopte obiceiuri sustenabile si sa va asigurati că toti membrii comunitatii sunt informati despre dezvoltarea durabila si modul in care pot contribui la aceasta.


Iar toate astea sunt actiuni care tin de primii 100 de metri din jurul nostru, acolo unde putem face o schimbare vizibila.


bottom of page