top of page

Apa, elementul esential pentru viata noastra

22 martie, este recunoscuta ca Ziua Internationala a Apei, aceasta resursa importanta pentru sustinerea vietii in toate formele sale.

Asemenea aerului pe care il respiram, apa este un dar al naturii. Desi ocupa 70% din suprafata Pamantului, doar o mica parte din apa planetei este dulce si, inca mai putina este accesibila pentru consumul uman.



In contextul schimbarilor climatice si a neglijentei, gestionarea sustenabila a apei devine o provocare si o necesitate urgenta.


Cum poti sa contribui si tu la protejarea apelor?

1.      Acorda atentie consumului propriu: Foloseste apa constient! Gesturi simple, cum ar fi sa opresti robinetul cat te speli pe dinti, sa alegi sa faci dus in loc de cada, sau chiar sa te asiguri ca robinetul care picura este reparat, pot face o mare diferenta.

2.      Evita poluarea: Protejeaza sursele de apa! Alege sa arunci responsabil deseurile si foloseste produse ecologice care nu dauneaza mediului acvatic, opteaza pentru tehnologii care sa te ajute sa reduci reziduurile care se deverseaza la spalare.

3.      Gradinarit fara risipa de apa: Foloseste metode de irigare eficiente! Gradina ta poate ramane verde si in cele mai toride zile de vara. Poti sa alegi si specii de plante care sunt mai putin pretentioase.

4.      Inovare si tehnologie: encurajeaza si sustine adoptarea de solutii tehnologice inovatoare care ajuta la purificarea, conservarea si distributia eficienta a apei.

5.      Implica-te in initiative locale: Participa la actiuni de plogging! Alaturi de prieteni puteti contribui la adunarea deseurilor de pe rauri, de langa lacuri si de pe plaje.

6.      Implica-ti prietenii: Educatia si constientizarea sunt cheia! Vorbeste cu cei din jurul tau despre cat de pretioasa este apa si cat de important este sa o folosim responsabil.


O responsabilitate comuna

Fiecare dintre noi are un rol in protejarea acestei resurse vitale. Prin actiuni individuale si colective, putem sa ne asiguram ca apa ramane curata si accesibila pentru toti, astazi si in viitor. Picatura cu picatura.

bottom of page