top of page

SDG 12 | Consum si Productie Responsabile

Unul dintre pilonii cei mai importanti ai viitorului sustenabil este cladit chiar astazi, prin modelul de consum adoptat de noi, clientii, cat si modalitatile de productie folosite de catre companii.

Incalzirea globala este una dintre cele mai importante provocari cu care se confrunta planeta in acest moment. Acest lucru a dus la cresterea interesului fata de stilul de viata responsabil, care are la baza consumul si productia sustenabila.


SDG numarul 12 se refera la consum si productie responsabile, adica la reducerea, reutilizarea si reciclarea materialelor. Acestea implica promovarea unui model de consum durabil si responsabil, in care produsele sunt fabricate si proiectate pentru a fi reutilizate sau reciclate.


O alta parte importanta a Consumului si Productiei Responsabile este promovarea unor produse si servicii sustenabile care sunt fabricate sau furnizate folosind resurse regenerabile si energie verde. Aceste adaptari si procedee duc la reducerea amprentei de carbon si la reducerea deseurilor create de catre industrii.


In plus, SDG numarul 12 se refera si la promovarea unei educatii sustenabile prin invatarea despre consumul si productia responsabile, despre eficienta energetica si despre reducerea deseurilor. Acest lucru contribuie la constientizarea publicului asupra factorilor principali ce duc la deteriorarea mediului inconjurator.

bottom of page