top of page

SDG 4 | Educatie de Calitate

Educatia continua sa reprezinte un factor discriminator intre societatile globale, intrucat accesul la aceasta este de multe ori restrictionat. Astfel, unele regiuni ale lumii beneficiaza de o majoritate educata, in timp ce altele vad educatia ca pe un lux rezervat celor ce pot trece de un anumit prag social.

Prin urmare, educatia de calitate joaca un rol vital in cele 17 SDG-uri, prin facilitarea accesului tuturor la educatie putem contribui la o lume mai buna. O educatie de calitate poate ajuta la reducerea inegalitatilor sociale si poate promova o dezvoltare durabila prin incurajarea responsabilitatii civice si economice. Organizatia Natiunilor Unite (ONU) a adoptat Obiectivul de Educatie de Calitate, care isi propune sa asigure o educatie in conditii optime pentru toti pana in 2030.


Acest obiectiv se concentreaza atat pe asigurarea accesului la educatie, cat si pe imbunatatirea calitatii acesteia. De asemenea, obiectivul isi propune sa asigure ca toate persoanele cu dizabilitati sa aiba acces la educatie si sa fie incluse in invatamant. Un alt obiectiv vizeaza imbunatatirea calitatii educatiei prin introducerea curiculelor care sa raspunda nevoilor si intereselor copiilor si prin imbunatatirea pregatirii profesorilor.


Prin furnizarea de cunostinte si abilitati, educatia poate ajuta la reducerea inegalitatilor sociale si poate promova o dezvoltare durabila prin incurajarea responsabilitatii civice si economice.

bottom of page