top of page

SDG si ce sunt ele

La nivel global, acest termen a inceput sa-si faca simtita prezenta in majoritatea discutiilor despre evolutia noastra, in special in legatura cu asigurarea unui viitor sustenabil pentru urmatoarea generatie. Avand in vedere importanta acordata Obiectivelor de Dezvoltare Durabila (SDG), este mai important ca oricand sa intelegem ce impact au asupra planetei, cat si asupra vietilor noastre ca indivizi intr-o lume in continua schimbare.

SDG (Sustainable Development Goals) sunt 17 obiective globale de dezvoltare durabila adoptate de Organizatia Natiunilor Unite in 2015. Acestea se bazeaza pe Pactul Global si sunt menite sa ne ajute sa construim o lume mai buna si mai echitabila pentru noi toti.


SDG se concentreaza pe sapte principii majore: Pastrarea planetei, Reducerea saraciei, Imbunatatirea vietii, Igiena si sanatatea, Educatia, Justitia sociala si Parteneriatul global. Fiecare principiu se bazeaza pe un set de obiective si indicatori care sunt masuri concrete de atingere a acestor obiective. SDG au in vedere toti actorii principali, inclusiv guvernele, sectorul privat, societatea civila si indivizii.

Cele 17 obiective sunt incurajate de ONU si sunt in prezent sustinute de mai mult de 160 de tari. SDG reprezinta oportunitatea de a ne asigura ca, pana in 2030, vom avea o lume mai buna si mai echitabila. Acesta este un pas esential in directia dezvoltarii durabile si este esential ca toti actorii sa lucreze impreuna pentru a indeplini obiectivele.


Categorizarea celor 17 provocari principale reprezinta oportunitatea de a identifica in mod colectiv solutii la problemele globale si de a promova dezvoltarea sustenabila. Acestea sunt, de asemenea, importante pentru a ne asigura ca, pana in 2030, sa avem o sansa reala in a egaliza conditiile de viata in toate continentele, nefiind dedicate exclusiv regiunilor afectate.


In urmatoarele articole, va vom prezenta cei 4 piloni pe care dorim sa ii adresam prin actiunile noastre in viitorul apropiat.

bottom of page