top of page

22 Aprilie – Ziua Pamantului

In fiecare an pe data de 22 Aprilie sarbatorim Ziua Pamantului, pentru a arata aprecierea pentru Pamant si pentru a creste constientizarea asupra problemelor importante de mediu, dar si modul in care actiunile noastre influenteaza mediul inconjurator.



La nivel mondial, aceasta zi este marcata prin activism si evenimente educationale, oameni din intreaga lume participand la diverse activitati ecologice organizate.


De Ziua Pamantului iti propunem o serie de activitati usor de facut, prin care iti poti arata grija fata de mediul inconjurator:


1. Redu, reutilizeaza, recicleaza: redu cantitatea de deseuri pe care o produci, reutilizeaza articolele si produsele atunci cand este posibil si recicleaza tot ce poti.


2. Economiseste energie: stinge lumina atunci cand nu este absolut necesara, optand pentru lumina naturata de fiecare data cand este posibil, deconecteaza-ti aparatura electronica atunci cand nu o folosesti.


3. Economiseste apa: opreste robinetul atunci cand te speli pe dinti, opreste apa de la dus atunci cand este posibil.


4. Planteaza copaci: plantarea copacilor ajuta la combaterea schimbarilor climatice si imbunatateste calitatea aerului.


5. Sprijina afacerile durabile: alege afaceri care utilizeaza practici si materiale durabile.


6. Cumpara local: cumpara produse si bunuri locale pentru a reduce emisiile din transport.


7. Investeste in educatia ta: poti afla despre problemele de mediu si ramane informat despre ce poti face pentru a ajuta la protejarea mediului.


8. Spread the word: spune mai departe ce stii si ce ai invatat si incurajeaza-i pe cei din jur sa se implice activ in activitati sustenabile.

bottom of page